Sommerhuse i Kerteminde

Sommerhus i Kerteminde - dejlig ferie i byen ved vandet

Det er det bedste fra to verdener, Kerteminde har at tilbyde sine sommerhusgæster - byferie og badeferie. Kerteminde har to rigtig gode bynære strande, og så er der hygge, stemning og liv i den gamle havneby, der ligger på Fyns nordøstlige kyst.

Generelt

Af mange er Kerteminde nok bedst kendt for revyvisen ”Min Amanda var fra Kerteminde”, som har kastet byens vartegn af sig: en granitstatue der forestiller en ung fiskerpige. Men Kerteminde er meget mere end Amanda. Det er en hyggelig by med mange gamle huse og et godt handelsliv.

Kerteminde ligger smukt med Storebælt på den ene side og Kerteminde Fjord på den anden. Byen har fine shoppingmuligheder, gode spisesteder og mange oplevelser nede ved havnen.  Byen var tidligere kendt for sin meget aktive fiskerihavn, men udviklingen i fiskeriet har betydet, at aktiviteten i dag er noget mere begrænset. Der er dog stadig muligt at købe frisk fisk direkte fra en kutter.

Vandet omkring Kerteminde er som skabt til aktiv ferie. Her er gode muligheder for stand up paddle, havkajak, windsurfing, kitesurfing og lystfiskere.

En af Danmarks bedst kendte kunstmalere, Johannes Larsen, var fra Kerteminde. Han har sit eget museum i byen, hvor det er muligt at studere han malerier. Han var særlig kendt for sin evne til at skildre fuglelivet.

Lidt syd for Kerteminde ligger Lundsgaard gods, der udover at være et økologisk landbrug, de senere år er blevet forvandlet til et kulturelt fyrtårn, der står bag udstillinger og koncerter.

 

Stranden og naturen

Der er strande både nord og syd for Kerteminde. Den mest kendte og populære er Nordstranden, der er en børnevenlig sandstrand, hvor vandet kun langsomt bliver dybt. Sydstranden er den, de lokale ofte vælger. Det er også en fin og børnevenlig sandstrand. Ved begge strande er badebro, toiletter, parkeringsmulighed og iskiosk.  Begge steder er der fine forhold for windsurfere.

Tæt ved Kerteminde indbyder Lundsgårdsskoven til spadsereture, mens halvøen Hindsholm nord for byen byder på strande, maleriske landsbyer og flere fortidsminder. Hindsholms nordligste punkt er Fyns Hoved.

 

Udflugter

Spor efter vikingetiden er der også tæt ved Kerteminde. På Vikingemuseet Ladby kan man se en vikingeskibsgrav, der stammer fra ca. år 925. Her blev en vikingekonge lagt i graven sammen med sine hunde, heste og en hel del gravgods.

Landsbyen Viby, der ligger på Hindsholm, som er en halvø nord for Kerteminde, er en af de mest velbevarede landsbyer på Fyn. Her er landsbyidyl med bindingsværkshuse og en renoveret mølle. Mellem Langø og Fyns Hoved på Hindsholm ligger Mårhøj Jættestue, der er Danmarks største gravhøj. Den velbevarede jættehøj blev bygget i bondestenalderen for omkring 5.000 år siden.

I sommerperioden er der hver onsdag og lørdag forbindelse fra havnen i Kerteminde til den øde Storebæltø Romsø. De sidste to beboere lukkede og slukkede i 90’erne, og i dag er der blot en lille håndfuld huse tilbage på øen, der bliver brugt til fritidsformål.

Egeskov Slot er spændende sted at tilbringe en dag. Udover en fremragende samling af veteranbiler er her Europas eneste Camping Outdoor Museum. Her er også en kæmpestor labyrint, som det er nemt at fare vild i, og så er der selve slottet, der er imponerende flot.

Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen.  Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.

Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.

Attraktioner

Fjord&Bælt

Fjord&Bælt er en kombineret turistattraktion og forskningsinstitution ved Kerteminde. Her kan man komme helt tæt på den danske hval marsvinet, se på sæler, klappe fisk, ligesom der er masser af liv i akvarierne.

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.


Egeskov Slot

Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.

Bridgewalking

Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.

Kunstmuseum Brandts

Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.

Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.

Øhavsmuseet i Faaborg

Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.

Naturama i Svendborg

Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.

Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby ligger vest for Kerteminde på Fyn. På museet kan man se Ladbyskibet, der er den eneste, bevarede skibsbegravelse fra vikingetiden. Begravelsen menes at have fundet sted omkring år 925, hvor den døde vikingekonge blev begravet i selskab med sine hunde og heste.