Den historiske købstad Nyborg har både et hyggeligt bymiljø og Fyns bredeste sandstrand. Samtidig er det let at komme afsted og se på, hvad Fyn har at tilbyde.
Tæt på vandet og tæt på byen. Sommerhusområdet ved Nyborg ligger på samme tid centralt i forhold til byen og midt i naturen med Storebæltsbroen og en pragtfuld sandstrand nærmest i baghaven. Herfra er der let adgang til de dejlige oplevelser på H. C. Andersens fødeø og rige for muligheder at bade eller nyde vandet og naturen på cykel, på vandreture eller med en fiskestang i hånden.
Der er flere strande ved Nyborg. Blandt dem er Fyns Badestrand, der er øens bredeste sandstrand, der blev anlagt, da man byggede Vestbroen og Storebælt. Vandet er lavt inde ved kysten, derfor er stranden meget børnevenlig, men man skal ikke langt ud, før det er dybt nok til, at man kan svømme. Omkring Nyborg er der 45 kilometer kyststrækning, så her er alle muligheder for at finde en passende strand uanset hvilken type, man er på jagt efter.
Omkring Nyborg er der flere skovområder. Mod nord ligger eksempelvis Christianslund Skov, Teglværksskoven og Præsteskoven. Lidt syd for Kerteminde ligger den 900 meter lange Lundsgaard Klint, hvorfra der på toppen er en glimrende udsigt til Sjælland.
Der er gode mulighed for få en rigtig god smag i munden under besøget i Nyborg. Ikke ret langt væk fra Nyborg ved landsbyen Bovense ligger en af Danmarks bedste vingårde, Stokkebye Vingård, der råder over 9.000 vinstokke. De første blev plantet i 2009. Som om det ikke var nok, sælger vingården også caviar, som kommer fra stør, der bliver opdrættet i Nordtyskland. De er så gode til at lave vin på vingården, at flere danske toprestauranter er blandt kunderne.
Går smagen mere i retning af øl, ligger Bryggeriet Refsvindinge i nabolaget. Det lille danske bryggeri er især kendt for sin Ale no. 16, der på et tidspunkt er kåret som den bedste øl i Danmark og den 3. bedste øl i verden.
Kerteminde nord for Bovense er en perle. I Danmark er byen nok mest kendt fra revyvisen ”Min Amanda var fra Kerteminde”, som har kastet byens vartegn af sig: en granitstatue der forestiller en ung fiskerpige. Men Kerteminde er meget mere end Amanda. Det er en hyggelig by med mange gamle huse og et godt handelsliv. Fra havnen i Kerteminde kan man i sommerhalvåret onsdag og lørdag sejle til den øde Storebæltsø Romsø.
Lidt syd for Kerteminde ligger Lundsgaard gods, der udover at være et økologisk landbrug, de senere år er blevet forvandlet til et kulturelt fyrtårn, der står bag udstillinger og koncerter.
Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen. Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.
Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.
Fjord&Bælt er en kombineret turistattraktion og forskningsinstitution ved Kerteminde. Her kan man komme helt tæt på den danske hval marsvinet, se på sæler, klappe fisk, ligesom der er masser af liv i akvarierne.
H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.
Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.
Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.
Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.
Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.
Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.
Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.
Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.
Vikingemuseet Ladby ligger vest for Kerteminde på Fyn. På museet kan man se Ladbyskibet, der er den eneste, bevarede skibsbegravelse fra vikingetiden. Begravelsen menes at have fundet sted omkring år 925, hvor den døde vikingekonge blev begravet i selskab med sine hunde og heste.
Aborg, Assens, Avernakø, Bagenkop, Bogense, Bovense, Brende Mølle, Bro Strand, Brunshuse, Bøjden, Bøsøre, Bågø, Båring, Dageløkke, Dunkær, Ærø, Dyreborg, Faldsled, Fraugde-Kærby, Fuglsbølle, Rudkøbing, Fyns Hoved, Føns, Faaborg, Gudbjerg, Gultved, Hasmark, Helletofte Strand, Helnæs, Herslev, Lindelse, Horne, Horne Sommerland, Hov, Langeland, Humble, Haarby, Jørgensø, Kerteminde, Kertinge, Korinth, Langø, Nordfyn, Lohals, Longelse, Lundeborg, Løkkeby, Magleby, Marstal, Ærø, Middelfart, Midskov, Munkebo, Nab, Fåborg, Nyborg, Ristinge, Rudkøbing, Sandager Næs, Skåstrup, Snøde, Hesselbjerg, Spodsbjerg, Stoense, Stokkebæk, Strib, Strynø, Svalebølle, Svanninge, Svelmø, Svendborg, Søby, Ærø, Thurø, Tommerup, Torø Huse, Tranekær, Troense, Tørresø, Tårup, Varbjerg Strand, Vejlby Fed, Vemmenæs, Tåsinge, Vårø, Tåsinge, Ærøskøbing, Ærø