Fred og ro midt i naturen. Det finder man i sommerhusene omkring Magleby, der ligger på den sydlige del af Langeland. Herfra er der ikke langt til stranden, eller til attraktionerne på øen.
Sommerhusene nær Magleby på Sydlangeland ligger i fredelige og landlige omgivelser. Naturen er helt tæt på i form af klinter, bakker, marker og skove, og der er ikke langt til adskillige badestrande. Der er indkøbsmuligheder i Bagenkop eller Humble, eller hvis udvalget skal være stort i Langelands største by Rudkøbing, der ligger omkring 20 kilometer mod nord.
Der er ikke nogen badestrand lige i baghaven, men de ligger tæt på. Ristinge Strand, der er en af Langelands bedste badestrande, er hurtig og nem at komme til. Den brede sydvendte sandstrand er meget børnevenlig, da vandet er lavt og roligt. Hesselbjerg Strand er en af Danmarks bedste strande. Den har fint sand, klitter og lavt, roligt vand. Endelig er Bukkemose Strand på østkysten ud for Humble en fin og fredelig sandstrand.
Hatbakkerne består af over 1000 enkeltstående bakke. De ligger på flere rækker og strækker sig over hele Langeland fra nord til syd. Ved Nordenbro og Næbbeskov er nogle særligt flotte eksemplarer. Langeland er overalt præget af skønne skove med afmærkede vandreruter.
Ristinge Klint på den sydlige del af Langeland er et imponerende syn. Klinten blev dannet for omkring 19.000 år siden. Der er gode muligheder for vandreture i det kuperede terræn, og der er chance for at finde fossiler i form af forstenede snegle og muslinger på stranden.
Ved Dovns Klint på Sydlangeland er der et rigt fugleliv, mens Humble Skov er et fint sted at vandre.
Aktivitetsmulighederne er mange på Langeland og omkring Magleby. Man kan bade, windsurfe, dykke, fiske, vandre cykle og spille golf.
På sydspidsen af Langeland er det muligt at støde på vilde heste.
Ved Gulstav Mose er der et indhegnet område med åbne græssletter, søer, moser og skov, som bliver afgræsset af heste af exmoor-racen. De klarer sig selv hele året rundt stort set uden, at vi mennesker blander os. Er vinteren særlig hård bliver der dog fodret en smule. Det er Naturstyrelsen, der har valgt at sætte hestene ud for at sørge for sikre, at området ikke springer i skov, men fortsætter med at være græsland med lysåbne skove og krat. Man kan næsten altid få øje på hestene, hvis man bestiger hatbakken Ørnehøj, der ligger tæt på p-plasen ved Gulstav Mose på Gulstavvej.
Man kan også støde på vilde heste ved Klise Nor nord for Bagenkop, ved Flådet syd for Tranekær og ved Skovsgaard nordvest for Humble.
Ikke langt fra Magleby ligger Langelandsfortet, der blev opført under den kolde krig i 50’erne. Fra fortet skulle man stå for den militære kommando over samt overvågningen af Østersøområdet. Langelandsfortet blev nedlagt i 1993 og har i dag en række permanente udstillinger og skiftende særudstillinger. Eksempelvis kan man på fortet se det sovjetiske kampfly MiG-23. Man kan også se det studie, Danmarks Radio skulle sende fra, hvis 3. Verdenskrig var brudt ud.
Bagenkop har ”Fiskeriets Hus”, hvor man i en simulator kan få lov at sejle en fiskekutter gennem Bagenkop Havn. Fiskeriets Hus fortæller fiskeriets historie, og hvordan erhvervet har udviklet sig frem til i dag.
Den største by på Langeland er Rudkøbing. Den over 700 år gamle købstad har bevaret mange af de gamle huse, og i den historiske del af byen er små gader med brosten. Der er flere spisesteder i Rudkøbing og et godt museum med fokus på Langelands fortid. I Rudkøbing finder man også en udstilling om det berømte bysbarn, opdageren af elektromagnetismen H.C. Ørsted. Bag udstillingen står H. C. Ørstedselskabet, der fortæller om Ørsteds liv, hans familie og hans mange opdagelser. På udstillingen er det muligt selv at eksperimentere med elektromagnetisme.
Der er broforbindelse fra Langeland til Tåsinge, som derfor er et oplagt mål for en udflugt. Romantiske sjæle kan besøge Sixtens Sparre og Elvira Madigans gravsted på Landet Kirkegård. Eller smutte forbi det meget smukke Valdemars Slot, der er et af landets største private slotsanlæg. Det er for tiden lukket for offentligheden. Og fra Tåsinge er der ikke langt til hovedstaden i det Sydfynske Øhav, Svendborg.
Langelandsfortet er i dag omdannet til et koldkrigsmuseum. Den permanente udstilling fortæller historien om dengang verden var delt op i to. Udstillingen fortæller også, hvor stor den militære trussel var fra de gamle østlande.
Langelands Museum udstiller fund og genstande fra oldtiden op til nyere tid. Alle genstandene er fra museets arbejdsområde, som er Langeland og Strynø. Blandt andet kan man høre om en af verdenshistoriens første tandbehandlinger. For 3000 år siden blev en tand boret med et drilbor med flintesten.
Skovsgaard Gods, der ligger på Sydlangeland, har to faste udstillinger samt skiftende kunstudstillinger. Den ene faste udstilling fortæller, hvordan godsejerne og hvordan tjenestefolkene levede deres liv.
I en af de gamle stalde udstiller ”Foreningen Langelands Traktor- og Maskinsamling” maskiner, som tidligere blev brugt i landbruget.
Mellem Tranekær og Rudkøbing ligger en tobakstørrelade, der er en af de få bevarede tørrelader fra 2. verdenskrig, hvor danske landmænd slog sig på avl af tobak.
Aborg, Assens, Avernakø, Bagenkop, Bogense, Bovense, Brende Mølle, Bro Strand, Brunshuse, Bøjden, Bøsøre, Bågø, Båring, Dageløkke, Dunkær, Ærø, Dyreborg, Faldsled, Fraugde-Kærby, Fuglsbølle, Rudkøbing, Fyns Hoved, Føns, Faaborg, Gudbjerg, Gultved, Hasmark, Helletofte Strand, Helnæs, Herslev, Lindelse, Horne, Horne Sommerland, Hov, Langeland, Humble, Haarby, Jørgensø, Kerteminde, Kertinge, Korinth, Langø, Nordfyn, Lohals, Longelse, Lundeborg, Løkkeby, Magleby, Marstal, Ærø, Middelfart, Midskov, Munkebo, Nab, Fåborg, Nyborg, Ristinge, Rudkøbing, Sandager Næs, Skåstrup, Snøde, Hesselbjerg, Spodsbjerg, Stoense, Stokkebæk, Strib, Strynø, Svalebølle, Svanninge, Svelmø, Svendborg, Søby, Ærø, Thurø, Tommerup, Torø Huse, Tranekær, Troense, Tørresø, Tårup, Varbjerg Strand, Vejlby Fed, Vemmenæs, Tåsinge, Vårø, Tåsinge, Ærøskøbing, Ærø