Vandet og naturen er helt tæt på i sommerhusområdet ved Strib. Det samme er historien i den gamle havneby, der på et tidspunkt havde en vigtig rolle i den danske historie.
Strib er et sommerhusområde ved en lille odde på den nordvestlige del af Fyn. Herfra er der udsigt til Fredericia på Jylland-siden og ind til Middelfart på Fyn. Strib er på mange måder en historisk by. Frem til indvielsen af den gamle Lillebæltsbro i 1935, var det her jernbanefærgerne til og fra Jylland lagde til. Dermed var Strib et vigtigt knudepunkt på forbindelsen mellem København og Altona ved Hamburg. Færgerne sejler ikke længere, men der er stadig liv på havneområdet, hvor det er muligt at leje havkajakker. Strib har også sit eget fyrtårn, Strib Odde Fyr. Det 21 meter høje fyr ejes af staten og er stadig i brug, ligesom byen har sit eget automobilmuseum.
Stranden ved Strib er både lækker og indbydende. Den er ikke velegnet til helt små børn, da der hurtigt bliver dybt og der kan være nogen strøm.
I stedet kan man vælge Vejlby Fed Stand, som ligger 7 kilometer væk. Det er en sandstrand, der er meget børnevenlig på grund af det lave vand, der findes på nordkysten af Fyn.
Også ved Middelfart er det muligt at finde gode strande. Det kan eksempelvis være den børnevenlige strand ved Middelfart Marina. Her er udover udsigt til marinaen et område med græs og legeplads, beach volley-bane og andre aktiviteter.
Tæt på Strib ligger den op mod 40 meter høje Røjle Klint, der er et af de bedste steder at studere, hvad der skete med Danmark under istiden. På grund de skiftende perioder med kulde og varme, blev området flere gange dækket af tykke ismasser, der blev skubbet frem fra nord og øst. Fra overdrevet på klinten er der en fin udsigt over Lillebælt over mod Fredericia og mod Kattegat mod nord. Vest for klinten ind mod Strib er der et bakket overdrev og en strandmose.
Udflugter
Dyrehaven ved Hindsgavl Slot nær Middelbart er også en oplevelse. Hindsgavl-halvøen er i dag en naturpark på 165 hektar, hvor der går hundredvis af hjorte. Bestanden er stor nok til, at det er svært at undgå at møde adskillige af dem. Selve slottet Hindsgavl er en smuk bygning. Det fungerer i dag som hotel- og konferencecenter.
Trækker bylivet, har den driftige købstad Middelbart meget at byde på. Her er der Bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro, mulighed for at komme på hvalsafari og se marsvin, eller bare gå en tur i den hyggelige, gamle bys gader. Middelfart har også gode shoppingmuligheder.
Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen. Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.
Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.
Langesø mod sydøst er et af Danmarks mest besøgte skovområder. Skovene er meget mere end en gåtur på stierne eller rundt om søen. Området byder på flere aktiviteter med alt fra golf over lystfiskeri til udfordrende mountainbike-spor.
Jylland er heller ikke længere væk, end at det er oplagt at køre over broen og besøge den gamle fæstningsby Fredericia.
H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.
Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.
Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.
https://egeskov.dk/
Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.
Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.
Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.
Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.
https://www.ohavsmuseet.dk/
Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.
Aborg, Assens, Avernakø, Bagenkop, Bogense, Bovense, Brende Mølle, Bro Strand, Brunshuse, Bøjden, Bøsøre, Bågø, Båring, Dageløkke, Dunkær, Ærø, Dyreborg, Faldsled, Fraugde-Kærby, Fuglsbølle, Rudkøbing, Fyns Hoved, Føns, Faaborg, Gudbjerg, Gultved, Hasmark, Helletofte Strand, Helnæs, Herslev, Lindelse, Horne, Horne Sommerland, Hov, Langeland, Humble, Haarby, Jørgensø, Kerteminde, Kertinge, Korinth, Langø, Nordfyn, Lohals, Longelse, Lundeborg, Løkkeby, Magleby, Marstal, Ærø, Middelfart, Midskov, Munkebo, Nab, Fåborg, Nyborg, Ristinge, Rudkøbing, Sandager Næs, Skåstrup, Snøde, Hesselbjerg, Spodsbjerg, Stoense, Stokkebæk, Strib, Strynø, Svalebølle, Svanninge, Svelmø, Svendborg, Søby, Ærø, Thurø, Tommerup, Torø Huse, Tranekær, Troense, Tørresø, Tårup, Varbjerg Strand, Vejlby Fed, Vemmenæs, Tåsinge, Vårø, Tåsinge, Ærøskøbing, Ærø