Købstadsmiljøet i Assens kombineret med de gode strande og den blide fynske natur er et godt udgangspunkt for en god ferie
Bykernen i den gamle fynske købstad Assens er velbevaret, og der er meget at opleve på en spadseretur gennem byen. Assens har et fint havneområde med en store moderne lystbådehavn med plads til 600 både.
Museum Vestfyn fordeler sig over tre adresser i Assens. Her kan man blandt meget andet høre om byens store søhelt Peter Willemoes, der udmærkede sig under Slaget på Reden under krigen mod englænderne i 1801. Man kan også høre om fabrikantfamilien Ernst, hvis sølvvarefabrik og hjem i dag er forvandlet til et museum, eller om havnens betydning for byen.
I Assens er der mulighed for at prøve noget så specielt som at leje en skinnecykel og køre på den, nedlagte jernbanestrækning helt til Tommerup, hvis kræfterne rækker.
Der er flere gode strande omkring Assens. Assens Næs Stand ligger syd for marinaen lige ud mod Lillebælt. Det er en omkring 650 meter lang sandstrand, der mod nord er godt 100 meter brd og mod syd omkring 10 meter bred. Vandet er lavt, og man skal langt ud for at komme til det dybe. For handicappede er der en kørevej fra parkeringspladsen til en handicapvenlig badebro omtrent midt på stranden.
Assens Mariendal Strand ligger i den nordlige del af byen. Sandstranden er omkring 250 meter lang og ca. 20 meter bred. Vandet er lavt, og man skal et godt stykke ud for at komme til det dybe vand. Der er to badebroer på stranden.
Den lille halvø Thorø ligger et par kilometer syd for Assens. Der er kun adgang til fods på halvøen, der er kendt for sin smukke og uberørte natur.
Frøbjerg Bavnehøj, der ligger mellem Tommerup og Aarup, er med sine 130,1 meter det højeste sted på Fyn. Bakkerne i området er flade på toppen med stejle sider og markante smeltevandsslugter.
Krengerupskovene ved Glamsbjerg øst for Assens har afmærkede vandreruter. Helnæs der ligger syd for Assens er forbundet med Vestfyn med en smal dæmning. Naturen på Helnæs er smuk og varieret med både flade og bakkede områder.
I selve Assens kan man besøge skovanlægget langs med Kærum Å, hvor der også er en rigtig god legeplads for de små. Ved Arena Assens er der et stort udendørsareal kaldet Pulsen med udfordringer for både de store og de små.
Området omkring Assens er som resten af Fyn velforsynet med slotte og herregårde. Det gælder for eksempel Wedellsborg, Erholm, Rugaard, Krengerup, Brahesborg, Hagenskov og Sandholt. Der er ikke offentlig adgang til dem alle, men man kan altid tage et kik fra vejen
Fra havnen i Assens er der færgeforbindelse til Bågø, der ligger en halv times sejlads væk. Her er der natur og idyl for alle pengene. Der er cykeludlejning med selvbetjening på havnen i Bågø. Der foregår på den måde, at man tager en cykel og selv lægger pengene i en kasse.
Mod nord ligger endnu en fynsk købstadsidyl, Middelfart. Her er der mulighed for at prøve en gåtur på den gamle Lillebæltsbro eller at komme på hvalsafari i Lillebælt. Man kan også spadsere en tur i byens dyrepark og være næsten sikker på at komme tæt på en hjort.
Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen. Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.
Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.
H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.
Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.
Keramikmuseet ved Middelfart er et af de førende museer for keramisk kunst, kunsthåndværk og design i Europa. Her kan man opleve alt fra særudstillinger med eksperimenterende samtidskeramik til historiske udstilling af porcelæn, fajance og stentøj.
Slottet, der ligger nord for Svendborg er en af Europas bedst bevarede vandborge. Slottet har noget for hele familien. Her er udstillinger af veteranbiler, en legeskov, en smuk have og en stor labyrint. Grevefamilien, der ejer stedet, bor stadig på slottet, men det er muligt at komme indenfor og gå gennem de imponerende sale.
Aborg, Assens, Avernakø, Bagenkop, Bogense, Bovense, Brende Mølle, Bro Strand, Brunshuse, Bøjden, Bøsøre, Bågø, Båring, Dageløkke, Dunkær, Ærø, Dyreborg, Faldsled, Fraugde-Kærby, Fuglsbølle, Rudkøbing, Fyns Hoved, Føns, Faaborg, Gudbjerg, Gultved, Hasmark, Helletofte Strand, Helnæs, Herslev, Lindelse, Horne, Horne Sommerland, Hov, Langeland, Humble, Haarby, Jørgensø, Kerteminde, Kertinge, Korinth, Langø, Nordfyn, Lohals, Longelse, Lundeborg, Løkkeby, Magleby, Marstal, Ærø, Middelfart, Midskov, Munkebo, Nab, Fåborg, Nyborg, Ristinge, Rudkøbing, Sandager Næs, Skåstrup, Snøde, Hesselbjerg, Spodsbjerg, Stoense, Stokkebæk, Strib, Strynø, Svalebølle, Svanninge, Svelmø, Svendborg, Søby, Ærø, Thurø, Tommerup, Torø Huse, Tranekær, Troense, Tørresø, Tårup, Varbjerg Strand, Vejlby Fed, Vemmenæs, Tåsinge, Vårø, Tåsinge, Ærøskøbing, Ærø