På den nordøstlige spids af Odsherred mellem Isefjord og Kattegat ligger havne- og feriebyen Rørvig. Der er færgeforbindelse fra Rørvig til Hundested, og der er mulighed for indkøb af dagligvarer i byen.
Rørvig ligger lidt øst for Nykøbing Sjælland, der fungerer som centrum for et større sommerhusområde, så derfor er der alt hvad man kan ønske sig af butikker, cafeer og restauranter.
Fra Rørvig er det nemt komme ned til attraktionerne på Sjælland. Sommerland Sjællands og Odsherred Zoo Rescue ligger begge i nærheden.
For lystfiskere, kajakroere og windsurfere er Nykøbing Sjælland et skønt sted, hvor de kan veksle mellem Kattegatkysten og Isefjord.
For vandrere og cyklister er der et veludbygget net af stier. Golfspillere skal kigge i retning af Højby, hvor der er flere baner at slå sig løs på.
Rørvig har en børnevenlig strand med fint, hvidt sand, små klitter og marehalm. Vandet bliver kun langsomt dybt og der er sandbund.
Ved Korshage nær Rørvig mødes Kattegat og Isefjord. Korshage er et enestående landskab, der hele tiden skifter karakter, alt efter hvor man befinder sig. Langs fjordsiden er der hede- og lyngklædte områder. Mod Kattegat er naturen præget af den hårde vestenvind med enlige træer og buske, der har taget form efter vinden.
Rørvig Sandflugtsplantage er en smuk og varieret skov, der sidst i 1800-tallet blev påbegyndt for at få styr på den omfattende sandflugt. De mange små bakker i skoven er i virkeligheden klitter, som flyvesandet har skabt.
Rørvig Kirke ligger midt i sommerhusområdet, men engang var det en landsby, der omgav kirken. Den flyttede nærmere kysten ved Isefjord, da området ved kirken var hårdt plaget af sandflugt.
Naturområdet Klintebjerg nogle kilometer mod vest ligger som et mindre bjerg helt ud til Kattegat. De op til 35 meter høje klinter rejser sig nærmest som en mur. Der løber en smal sti langs toppen af klinten, hvorfra der er en fin udsigt over havet og stranden, hvor det er muligt at finde fossiler.
Sonnerup Skov, der ligger mellem Sonnerup og Klint, er lidt af et mirakel. Det tog 100 år at forvandle 290 hektar lynghede til skov. Sandflugten, tørken og saltet fra Kattegat slog gang på gang de små træer ihjel. Så sent som i 1960 tog tørken livet af alle nye træer i skoven, men i dag er skoven meget veletableret.
Sjællands Odde er præget af marker, skrænter, et bakket hedelandskab og de fleste steder en fin udsigt over vandet. Den alleryderste spids af Sjællands Odde hedder Gniben.
Udover hyggelige gader, gode restauranter, lystbådehavn og et godt handelsliv har Nykøbing Sjælland noget, der af mange betegnes som en af de bedst bevarede hemmeligheder i Odsherred: Annebergparken. Det er et område med 48 bygninger placeret i et parklignende landskab i den sydlige ende af byen. Oprindelig var Annebergparken centrum for et sindssygehospital, og det skulle efter sigende være Europas største anlæg indenfor det, der kaldes ”Bedre Byggeskik”. Hele anlægget er enten fredet eller bevaringsværdigt. Midt i området ligger Anneberg Kulturpark, som har en ambition om at blive en af de største attraktioner i Odsherred. Og midt i kulturparken ligger en fremragende restaurant.
Ulkerup Skov syd for Nykøbing er ikke et helt almindeligt skovområde. I skovbunden er der rester efter den forsvundne landsby, der lægger navn til skoven. I 1782 besluttede kongen at tvangsflytte indbyggerne i landsbyen, da de danske skove skulle genrejses. Til minde om landsbyboerne er der rejst 7 keramiske "Ulkerup-sjæle" i den fredede landsbytomt midt inde i skoven.
På holmen midt i Nygård Sø ligger Næsholm Borgruin. En 80 meter lang pælebro fører fra land og ud på holmen. Broen er en kopi af den oprindelige bro, der er dateret til 1278. Trods utallige undersøgelser er der stadig mange spørgsmål om den gamle borg, som der aldrig kommer svar på. Ingen skriftlige kilder omtaler Næsholm.
Lumsås Mølle er en fuldt funktionsdygtig gammel vindmølle, der er sat fuldstændig i stand. Møllen fungerer i dag som et arbejdende museum, hvor der bliver malet mel og hvor man kan få møllens historie.
Gniben, der betyder det stejle bjerg, er navnet på den yderste spids af Sjællands Odde. Den er militært område (Søværnets Våbenkursus), men er tilgængeligt for offentligheden, når det ikke bruges til øvelser. Det er et råt og flot naturområde, hvor der er anlagt en vandresti hele vejen rundt langs de stejle skrænter.
Den gamle bronzealderhøj Esterhøj 89 meter over havet med Esterhøjstenen på toppen er et af de mest populære udsigtspunkter i Odsherred. Stenen lå oprindeligt på stranden ved Høve skov, men blev anbragt på Esterhøj i 1920 til minde om genforeningen. Arbejdet stod på over 11 dage og på de stejleste afsnit deltog 22 heste og op til 500 mennesker i arbejdet med at trække den enorme sten, der er er anslået til at veje ca. 25 tons.
Dragsholm Slot er i dag et moderne slotshotel med restauranter i absolut topklasse. Til slottet hører en skøn slotspark.
Den nærmeste store by er Holbæk, der ligger smukt ned til Isefjorden. Det er en moderne købstad, der byder på cafeer, restauranter og fine shoppingmuligheder. Her er en hyggelig bykerne og et charmerende havneområde, hvorfra der er færgeforbindelse til Orø.
Sommerland Sjælland er en forlystelsespark på Nordvestsjælland, der primært henvender sig til børnefamilier med børn i alderen 0-12 år. Parken har omkring 60 forlystelser og aktiviteter samt Sjællands største udendørs vandland.
Der er omkring 600 dyr fordelt på 100 arter i Danmarks første zoo- og rescuecenter Odsherred Zoo Rescue. Her er Danmarks største samling af sydamerikanske aber. Ude i parken er kameler, zebraer, strudse, kænguruer, emuer, lamaer og andre dyr.
I Oplevelsescenter Nyvang ved Holbæk kan man opleve hverdagen i en andelslandsby i midten af 1900-tallet. I centret kan man røre, smage, dufte og lege sig gennem historien.
Hempel Glasmuseum ved Nykøbing Sjælland har Nordeuropas største private glassamling med alt fra oldtidsglas til moderne glaskunst.
Museet blev grundlagt i 1964 af skibsfarvefabrikant J. C. Hempel, der havde en passion for glaskunst.
Observatoriet ved Brorfelde ligger syd for Holbæk. Her kan man gå på opdagelse i naturvidenskabens forunderlige verden. I sommerferien er der åbent dagligt, udenfor sæsonen i weekenden og ved særarrangementer. Parken omkring Brorfelde er altid åben for offentligheden.
Vikingeskibsmuseet i Roskilde er et museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Størstedelen af året kan museets omfattende bådsamling ses i Museumshavnen.
Vestsjællands Veterantog kører to dage om ugen sommertog mellem Høng og Gørlev. Turene køres med triangelmotorvognene VNJ M2 og den nyrestaurerede SNNB M4.
Asserbo, Atterup, Bakkebølle, Bisserup, Bjerge, Buresø, Dalby Huse, Dronningmølle, Drøsselbjerg, Ejby Strand, Enø, Eskebjerg Vesterlyng, Fakse Ladeplads, Frølunde Fed, Gerlev Strandpark, Gilleleje, Grevinge, Gudmindrup Lyng, Haraldsted Sø, Havnsø, Helsingør, Holløselund, Hornbæk, Hundested, Højby Lyng, Hønsinge Lyng, Høve Strand, Jungshoved, Jyllinge, Kaldred, Karrebæksminde, Kelstrup Strand, Kindvig Enge, Klint, Kongsmark Strand, Kregme, Kulhuse, Liseleje, Lumsås, Melby, Nykøbing Sjælland, Nyrup, Næsby Strand, Sj., Omø, Ordrup, Ore Strand, Sj., Orø, Over Dråby Strand, Reersø, Roneklint, Roskilde, Rødvig, Rørvig, Røsnæs, Rågeleje, Saltbæk, Sejerø, Sjællands Odde, Skaverup, Skibby, Smidstrup Strand, St. Havelse Strand, Stavreby, Stillinge Strand, Strøby Egede, Strøby Ladeplads, Svallerup Strand, Tengslemark Lyng, Tikøb, Tisvildeleje, Tureby, Køge, Tørslev Hage, Udby, Udsholt Strand, Veddinge Bakker, Vejby Strand, Ålsgårde