Sommerhusområde Eskebjerg Vesterlyng ligger ud til Sejerøbugten øst for Kalundborg. Landsbyen Eskebjerg ligger lige bag Vesterlyng, der er det største hedeområde på Sjælland.
Der er mulighed for at købe dagligvarer i lokalområdet, men ellers ligger Kalundborg ikke langt væk. Fra Eskebjerg Vesterlyng er der ikke langt til attraktionerne på resten af Sjælland, om man så vil på herregårdstur eller besøge en forlystelsespark. I nabobyen Havnsø er der en hyggelig havn, hvorfra der er forbindelse til Nekselø og Sejerø.
Lidt mod vest ligger halvøen Røsnæs, der er et ualmindeligt naturskønt område. Da Miljø- og Fødevareministeriet offentliggjorde sin Naturkanon, var Røsnæs blandt de 15 dejligste natursteder i Danmark.
Sejerøbugten er et skønt sted for kajakroere, windsurfere og lystfiskere. Hedeområdet er som skabt til vandre- eller cykelture. Golfspillere skal til Kalundborg eller Fårevejle for at finde den nærmeste golfbane.
Stranden langs Eskebjerg Vesterlyng er en børnevenlig og kilometerlang sandstrand med fint sand og klitter. Vandet er lavt ved strandkanten og bølgerne er små.
Ferieområdet ved Eskebjerg Vesterlyng er omgivet af marker, strandeng, søer, klitter, enebærkrat, lyng og overdrev. Vesterlyng er det største, sammenhængende hedeområde på Sjælland, hvor lyng og græs er vokset sammen over små sandklitter. Området er fredet.
Naturen på halvøen Røsnæs er noget ganske specielt. Det er et åbent og stærkt kuperet landskab, hvor der overalt er fine udsigtspunkter, hvor man på klare dage kan se helt til Jylland og Fyn.
Røsnæs har to parallelle kyster, som ser helt forskellige ud. Sydkysten har sine stejle skrænter, mens nordkysten er mere flad. Begge kyststrækninger er fyldt med forskellige stentyper, som spor efter istiden.
Kalundborg er en hyggelig gammel by med et godt shoppingmiljø og gode cafeer og restauranter. Men byen har også lang og spændende historie. Højbyen er Kalundborgs gamle bydel. Anlæggelsen blev påbegyndt i 1170, og bydelen stod færdig omkring 1300 – og der er ikke ændret på grundplanen siden. Vor Frue Kirke er med sine fem tårne en af de mest særprægede kirker i Skandinavien.
Dragsholm Slot, der ligger nordøst for Eskebjerg er i dag et moderne slotshotel med restauranter i absolut topklasse.
Røsnæs Fyr på spidsen af halvøen Røsnæs var i drift frem til 2008. I dag er fyret åbent for offentligheden. På Røsnæs ligger 3 vingårde, blandt dem den største i Skandinavien, Dyrehøj Vingård.
Den gamle bronzealderhøj Esterhøj 89 meter over havet med Esterhøjstenen på toppen er et af de mest populære udsigtspunkter i Odsherred. Stenen lå oprindeligt på stranden ved Høve skov, men blev anbragt på Esterhøj i 1920 til minde om genforeningen. Arbejdet stod på over 11 dage og på de stejleste afsnit deltog 22 heste og op til 500 mennesker i arbejdet med at trække den enorme sten, der er er anslået til at veje ca. 25 tons.
Sommerland Sjælland er en forlystelsespark på Nordvestsjælland, der primært henvender sig til børnefamilier med børn i alderen 0-12 år. Parken har omkring 60 forlystelser og aktiviteter samt Sjællands største udendørs vandland.
Der er omkring 600 dyr fordelt på 100 arter i Danmarks første zoo- og rescuecenter Odsherred Zoo Rescue. Her er Danmarks største samling af sydamerikanske aber. Ude i parken er kameler, zebraer, strudse, kænguruer, emuer, lamaer og andre dyr.
Vikingeskibsmuseet i Roskilde er et museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Størstedelen af året kan museets omfattende bådsamling ses i Museumshavnen.
Vestsjællands Veterantog kører to dage om ugen sommertog mellem Høng og Gørlev. Turene køres med triangelmotorvognene VNJ M2 og den nyrestaurerede SNNB M4.
Ét af de steder, hvor man kan opleve vikingetiden på tætteste hold, er på Trelleborg Vikingeborg nær Slagelse. Trelleborg blev bygget omkring år 980 af Kong Harald Blåtand.
Panzer Museum East ved Slagelse har Skandinaviens største private samling af militærkøretøjer fra Warszawa-pagten. Her fremvises sovjetisk materiel som kampvogne, pansrede og ikke pansrede hjulkøretøjer, helikoptere og alt det andet udstyr som var nødvendigt ved en invasion af Danmark.
Asserbo, Atterup, Bakkebølle, Bisserup, Bjerge, Buresø, Dalby Huse, Dronningmølle, Drøsselbjerg, Ejby Strand, Enø, Eskebjerg Vesterlyng, Fakse Ladeplads, Frølunde Fed, Gerlev Strandpark, Gilleleje, Grevinge, Gudmindrup Lyng, Haraldsted Sø, Havnsø, Helsingør, Holløselund, Hornbæk, Hundested, Højby Lyng, Hønsinge Lyng, Høve Strand, Jungshoved, Jyllinge, Kaldred, Karrebæksminde, Kelstrup Strand, Kindvig Enge, Klint, Kongsmark Strand, Kregme, Kulhuse, Liseleje, Lumsås, Melby, Nykøbing Sjælland, Nyrup, Næsby Strand, Sj., Omø, Ordrup, Ore Strand, Sj., Orø, Over Dråby Strand, Reersø, Roneklint, Roskilde, Rødvig, Rørvig, Røsnæs, Rågeleje, Saltbæk, Sejerø, Sjællands Odde, Skaverup, Skibby, Smidstrup Strand, St. Havelse Strand, Stavreby, Stillinge Strand, Strøby Egede, Strøby Ladeplads, Svallerup Strand, Tengslemark Lyng, Tikøb, Tisvildeleje, Tureby, Køge, Tørslev Hage, Udby, Udsholt Strand, Veddinge Bakker, Vejby Strand, Ålsgårde