Høje stejle klinter, en bred sandstrand og placeret lige midt mellem feriebyerne Løkken og Lønstrup. Fredelige Nr. Lyngby er et dejligt sted at holde ferie, naturen er gavmild med muligheder for at være aktiv, og der er mange huse at vælge mellem.
Sommerhusområdet Nr. Lyngby mellem Løkken og Lønstrup er et dejligt og ikke mindst fredeligt sted at holde ferie. Den brede hvide strand er ni kilometer lang og et godt sted at nyde strandlivet fra. Ved nedkørslen til stranden er der en flot solnedgangsplads. Surfere og paraglidere har gode betingelser i området, men også vandrere, hesteryttere, mountainbikere og lystfiskere har fine udfoldelsesmuligheder.
Det er muligt at køre i bil på stranden hele vejen ned til Løkken. Stranden i Nr. Lyngby har det hvide badeflag, der fortæller, at kvaliteten af badevandet er i top, og at det er tilladt at tage hunden med på stranden, når den er i snor.
De imponerende høje skrænter ved Nr. Lyngby sætter sit præg på området, der i baglandet byder på af skov, hede, marker og enge. På strækningen mod nord, kan man se, hvordan sandflugten har påvirket landskabet, ligesom havet flere steder har ædt store dele af kysten. Flere og flere steder bliver bunkere fra 2. Verdenskrig synlige i skrænten.
Der er gode udflugtsmuligheder indenfor en overkommelig afstand. Først og fremmest de to badebyer Lønstrup og Løkken, hvor der om sommeren er en nærmest sydlandsk stemning med isboder, udendørs servering på cafeerne og fine shoppingmuligheder.
Trækker naturen er Danmarks største vandreklit, Råbjerg Mile, ikke til at komme udenom, det samme gælder Rubjerg Knude hvor det berømte fyrtårn, der i 2019 blev flyttet 70 meter ind i landet, knejser. For de fugleinteresserede er Skagen et spændende sted, som ofte får besøg af særdeles sjældne fugle, ligesom der de senere år flere gange er observeret spækhuggere i havet ud for byen.
Trækker bylivet er Hjørring et nærliggende bud med sine hyggelige bymidte og sit gode handelsliv. Aalborg lidt længere mod syd er absolut også et besøg værd. Den nordjyske hovedstad har et godt handelsliv, ligesom kulturinstitutioner som Kunsten, Nordkraft og Musikkens Hus er et besøg værd.
Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+
Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+
Oceanariet, der er Nordeuropas største akvarium, har mere end 7.000 fisk og andre havdyr bag de tykke glas. Det er muligt at klappe fiskene i rørebassinet og se med, når hajerne og klumpfisk bliver fodret. Der er 10.000 kvadratmeter under tag og 6.000 kvadratmeter udendørs, hvor blandt andet sælerne boltrer sig.
Bunkermuseet, 10. batteri, der ligger ved Hirtshals er det mest komplette og udgravede forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig. Anlægget breder sig over et område på 450 x 750 meter, og det har 69 bunkere, der er forbundet med 3,5 kilometer løbegrave.
Museet, der ligger i Hune, er Nordens eneste specialmuseum for papirkunst. Kvinden bag museet er papirkunstneren Karen Bit Vejle. Udover at beundre papirklippene er der mulighed for selv at forsøge sig med saksen.
Skulpturparken på over 20.000 kvadratmeter har en stor udstilling af skulpturer, der først og fremmest er fremstillet af sand. Parken har også sansehaver med blomster, ligesom der er aktiviteter for børn.
Haven i Hune, der er over 7.500 kvadratmeter stor, er en af Nordjyllands mest populære attraktioner. Bag haven stod kunstneren Anne Just, der fra 1991 og frem forvandlede et klitområde til en kæmpestor, frodig have.
Det er ikke bare på Læsø, der sydes salt. Det sker også i Blokhus Saltcenter, hvor tusindvis af liter havvand hvert år forvandles til velsmagende salt. Det er energien fra 64 solfangere, der sørger for forvandlingen.
Børglum Kloster tilhørte i sin tid ordenen De hvide brødre. Den sidste biskop var den berygtede Stygge Krumpen. I forbindelse med reformationen overtog kongen klostret, der efterfølgende blev til bolig for skiftende danske stormænd. Siden 1835 har klostret være i slægten Rottbølls eje. I dag er der åbent for offentligheden.
Agger, Blokhus, Bulbjerg, Grønhøj, Grønne Strand, Gøttrup, Hanstholm, Hirtshals, Hjørring, Kjul, Klitmøller, Kollerup, Kærgården, Vestervig, Kærsgård Strand, Lild Strand, Lyngby, Thy, Løkken, Lønstrup, Nr. Lyngby, Nr. Rubjerg, Nørlev, Rødhus, Saltum, Skagen, Skagen midtby, Skallerup, Slettestrand, Stenbjerg, Svinkløv, Thise, Thorup Strand, Tornby, Tranum, Tversted, Vangså, Vigsø, Vorupør, Vrensted