Vrensted ligger i hyggelige og landlige omgivelser, 7 km inde i landet bag Vesterhavet, Grønhøj og badebyen Løkken. Den charmerende landsby Vrensted ligger få kilometer bag Vesterhavet og nogle af Nordeuropas bedste badestrande. Her bor I i fredelige og uspolerede omgivelser mellem marker og grønne områder. Fra Vrensted er der kun kort afstand til hav, seværdigheder, forlystelser og større byer. I den nærliggende ferieby Løkken finder I skøn strand, kunst, kultur, aktiviteter, butikker, restauranter og værtshuse - alt, hvad familien kan ønske sig af en sommerhusferie ved Vesterhavet (7 km). Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og de nærliggende byer Brønderslev (15 km) og Hjørring (23 km) byder på gode indkøbsmuligheder.
Grønhøj Strand og Løkken Strand ligger kun 7 kilometer fra Vrensted. De fine, brede sandstrande ligger foran et bælte af høje klitter med marehalm. Løkken Strand er kendetegnet af de hyggelige, hvide badehuset langs klitterne. Her findes også flere bunkere fra 2. verdenskrig, som kan give læ for vinden på en blæsende dag. Stranden og det brusende Vesterhav indbyder til badning, gåture samt diverse andre strand- og vandsportsaktiviteter. Vestenvinden giver blandt andet gode betingelser for surfere. Den enestående solnedgang over Vesterhavet kan I nyde fra stranden eller klitterne.
Naturen mellem Vesterhavet og Vrensted varierer mellem klitlandskaber, frodige enge og skovområder. Thise Bakker er et kuperet og meget naturskønt område med et netværk af stier, der leder jer rundt i området. Fra bakkerne er der udsigt over både Store Vildmose og Vesterhavet (5 km).
Ved Lønstrup stiger den 90 m høje sandklit Rubjerg Knude direkte op af havet og fremstår som et ørkenagtigt landskab. Sandklitten foran Rubjerg Knude Fyr overstiger nu højden af fyrtårnet (17 km).
Året rundt kan lystfiskere fiske fra molen i Løkken, fra stranden i den nærliggende Nr. Lyngby og i området Put & Take fiskeparker. Golfbanerne i Løkken (7 km), Brønderslev (15 km), Blokhus (19 km) og Hjørring (23 km) byder på udfordringer for såvel begyndere som øvede. I kan paraglide og drageflyve fra Nr. Lyngbys 15 km lange klint, som i højde varierer fra 30 til 100 m (10 km).
Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke uden grund. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+
Aalborg Zoo, som har omkring 2300 dyr fordelt på 125 forskellige arter. Haven holder åbent året rundt undtagen. Hunde er velkomne, når de holdes i snor.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+
Oceanariet, der er Nordeuropas største akvarium, har mere end 7.000 fisk og andre havdyr bag de tykke glas. Det er muligt at klappe fiskene i rørebassinet og se med, når hajerne og klumpfisk bliver fodret. Der er 10.000 kvadratmeter under tag og 6.000 kvadratmeter udendørs, hvor blandt andet sælerne boltrer sig.
Bunkermuseet, 10. batteri, der ligger ved Hirtshals er det mest komplette og udgravede forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig. Anlægget breder sig over et område på 450 x 750 meter, og det har 69 bunkere, der er forbundet med 3,5 kilometer løbegrave.
Museet, der ligger i Hune, er Nordens eneste specialmuseum for papirkunst. Kvinden bag museet er papirkunstneren Karen Bit Vejle. Udover at beundre papirklippene er der mulighed for selv at forsøge sig med saksen.
Skulpturparken på over 20.000 kvadratmeter har en stor udstilling af skulpturer, der først og fremmest er fremstillet af sand. Parken har også sansehaver med blomster, ligesom der er aktiviteter for børn.
Haven i Hune, der er over 7.500 kvadratmeter stor, er en af Nordjyllands mest populære attraktioner. Bag haven stod kunstneren Anne Just, der fra 1991 og frem forvandlede et klitområde til en kæmpestor, frodig have.
Det er ikke bare på Læsø, der sydes salt. Det sker også i Blokhus Saltcenter, hvor tusindvis af liter havvand hvert år forvandles til velsmagende salt. Det er energien fra 64 solfangere, der sørger for forvandlingen.
Børglum Kloster tilhørte i sin tid ordenen De hvide brødre. Den sidste biskop var den berygtede Stygge Krumpen. I forbindelse med reformationen overtog kongen klostret, der efterfølgende blev til bolig for skiftende danske stormænd. Siden 1835 har klostret være i slægten Rottbølls eje. I dag er der åbent for offentligheden.
Agger, Blokhus, Bulbjerg, Grønhøj, Grønne Strand, Gøttrup, Hanstholm, Hirtshals, Hjørring, Kjul, Klitmøller, Kollerup, Kærgården, Vestervig, Kærsgård Strand, Lild Strand, Lyngby, Thy, Løkken, Lønstrup, Nr. Lyngby, Nr. Rubjerg, Nørlev, Rødhus, Saltum, Skagen, Skagen midtby, Skallerup, Slettestrand, Stenbjerg, Svinkløv, Thise, Thorup Strand, Tornby, Tranum, Tversted, Vangså, Vigsø, Vorupør, Vrensted