Det gamle fiskerleje Stenbjerg ligger nær havet i Thy, men et par kilometer inde i landet. Helt nede ved kysten ligger Stenbjerg Landingsplads, hvorfra der tidligere blev drevet erhvervsfiskeri. Stenbjerg et fredeligt alternativ til Vorupør, der ligger lidt længere mod nord og som er mere præget af turisme med restauranter, cafeer og gode indkøbsmuligheder.
Atmosfæren omkring Stenbjerg Landingsplads er idyllisk og livlig. Her er det ofte muligt at købe friskfangede fisk af de lokale fiskere. Den nærmeste større by er Thisted, som ligger 27 km mod nordøst.
Stenbjergs ca. 100 m brede sandstrand har sandbund og badevandet er næsten altid klart. Det bliver dog hurtigt dybt og strømmen kan til tider være stærk. Stranden er afskærmet af marehalmsklitter lige bag de små, hvide fiskerhuse. Takket være vinden er der gode muligheder for at windsurfe ved Stenbjerg Strand.
I Vorupør er der et tilbud til de mennesker, der finder Vesterhavet lidt for voldsomt. I 2014 fik byen sit eget – og Danmarks første – havbad, som betyder, at det er muligt at få sig en dukkert, selv når det store hav viser tænder.
Naturen omkring Stenbjerg kan beskrives med to ord: Nationalpark Thy. Byen ligger i nationalparken, der er Danmarks første nationalpark, som blev indviet i 2008. Området strækker sig fra Hanstholm i nord til Agger Tange i syd. Nationalparken er på knap 25.000 hektar og strækker sig i et op til 12 kilometer bredt bælte. Naturen nationalparken er særdeles varieret med klitter, klitheder, søer, klitplantager og meget mere. Samtidig er dyrelivet rigt og varieret, og der er gode muligheder for at se vilde dyr både til lands, til vands og i luften.
En tur rundt i Nationalpark Thy skal man ikke snyde sig selv for. En af perlerne i nationalparken er Lodbjerg Fyr, som ligger for sig selv i et stort hede- og plantageområde. Turen i tårnet kan efterfølges af en spadseretur på de omkringliggende klitheder. Nord for fyret ligger to smukke grupper med i alt ni gravhøje.
Danmarks surferhovedstad Klitmøller, der summer af liv, særligt når det blæser, er bestemt også et besøg værd.
Trækker bylivet er det oplagt at besøge enten Hanstholm eller Thys ”hovedstad” Thisted, som har et godt handelsliv og glimrende kulturtilbud.
Ved Doverodde ligger en lille afdeling af Statens Museum for Kunst. Statens Museum for Kunst i Thy er opfyldelsen af en drøm om at skabe en filial langt væk fra museet i København, der skulle bringe kunst og kunstneriske oplevelser ud til dem, der ikke har let adgang til museet i København.
I Nordsø Akvariet kommer man helt tæt på livet under havets overflade i Nordsøen. Fiskene er bragt i land af lokale fiskere. I bassinerne er der over 70 forskellige slags fisk - eksempelvis hajer, torsk, rødspætter og ål. Der er også et rørebassin, hvor det er muligt at klappe små hajer og andre fisk.
Bunkeren ved Bulbjerg var en observationsbunker under 2. Verdenskrig. Den er i dag indrettet som et lille, gratis museum. Der er flere minder fra krigen i området. Eksempelvis er den spor efter mandskabsbunkere, fundamenter til maskingeværstillinger samt betonveje. Derudover er der en fremragende udsigt over havet fra den 47 meter høje kalkstensknude, der samtidig er Danmarks eneste fuglefjeld.
Bunkermuseet, 10. batteri er Nordeuropas største befæstningsanlæg fra 2. Verdenskrig. Det blev bygget i 1941 og skulle sammen med et tvillingebatteri ved Kristiansand i Norge spærre indsejling til Skagerrak. Anlægget er på 2.500 kvadratmeter og flere af rummene er ført tilbage til deres oprindelige udseende.
Det bedst bevarede landbryggeri i Nordeuropa ligger i Fjerritslev. Det var her, at P. Kjeldgaard i slutningen af 1800-tallet byggede sit bryggeri, der var den eneste bygning i to etager på vejen mellem Aalborg og Thisted. Fjerritslev har siden 2019 kaldt sig Bryggerbyen.
Skandinaviens største blomsterpark, Jespershus Blomsterpark, er fyldt med stauder, roser, sommerblomster, sukkulenter og kæmpestore blomsterfigurer. Men her er mere end blomster. Midt i parken ligger Piratlandet med masser af forlystelser. 6000 m2 er overdækket med zoo med Tarzansti, 4D-biograf og Jungledyret Hugoland.
Hjerl Hede er et frilandsmuseum ved Vinderup mellem Skive, Struer og Holstebro i Vestjylland. Museet har bevarede, rekonstruerede bygninger, historiske haver, og gamle husdyrracer. Hjerl Hede er en tidslomme, der viser, hvordan livet på landet var, dengang tipoldefar var dreng.
Agger, Blokhus, Bulbjerg, Grønhøj, Grønne Strand, Gøttrup, Hanstholm, Hirtshals, Hjørring, Kjul, Klitmøller, Kollerup, Kærgården, Vestervig, Kærsgård Strand, Lild Strand, Lyngby, Thy, Løkken, Lønstrup, Nr. Lyngby, Nr. Rubjerg, Nørlev, Rødhus, Saltum, Skagen, Skagen midtby, Skallerup, Slettestrand, Stenbjerg, Svinkløv, Thise, Thorup Strand, Tornby, Tranum, Tversted, Vangså, Vigsø, Vorupør, Vrensted