På toppen af Salling og lige ud til Limfjorden ligger sommerhusområdet ved landsbyen Selde. Sommerhusene ligger i et dejligt naturområde omgivet af marker, skov og fjord. Fra Selde er der ikke langt til den lille, smukke og særprægede Limfjordsø Fur. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer inde i landsbyen. Vil man have et større udvalg er det muligt at finde i Glyngøre eller i Nykøbing Mors på den anden side af Sallingsundbroen.
Selde er kendt for at have et meget livligt kulturmiljø. I skulpturlandsbyen Selde, som den også kaldes, finder man over 35 værker af samtidskunst lavet i og til landsbyen. Selde har også kulturhuset Da Winti, hvor der er en stor kunstudstilling, som består af malerier, relieffer og små skulpturer fra 60’erne og frem til i dag.
Placeringen ved fjorden gør, at der er gode muligheder for vandaktiviteter som sejlads i båd eller kajak, windsurfing eller lystfiskeri. Der er put and take-søer på Salling, Mors og ved Hjarbæk Fjord. Baglandet med skove og marker er velegnet til vandre- eller cykelture.
Der er mulighed for at spille golf i Harre Vig Golfklub, i Morsø Golfklub eller i Skive Golfklub.
Kysten ved Selde er ikke velegnet til badning. Den er præget af sandbanker med lavt vand, strandsøer og -enge. I stedet kan Glyngøre Strand, der ligger 15 km sydvest for Selde, anbefales
Omkring Selde er landskabet varieret med marker, skov og hedeområder. Det genskabte naturområde Brokholm Sø ligger syd for Selde. Her er der vandrestier langs østsiden af søen eller i skovområdet. Fra slutningen af 1700-tallet og frem til 1999 var området afvandet og dyrket, men da pumperne stoppede, genopstod den 100 hektar store sø. Det nedlagte pumpetårn er i dag udkikstårn, hvorfra man kan nyde synet af de mange fugle. På det nærliggende Naturcenter Brokholm kan man lære mere om naturen.
På halvøen Salling ligger et par af Danmarks ældste og mest spændende borge. På den nordlige del er det Middelalderborgen Østergaard og mod vest Spøttrup Borg. Midt på halvøen ligger hollændermøllen Roslev Mølle, der var i brug frem til 1951.
Det er også oplagt at besøge “Jenle”, hvor digteren Jeppe Aakjær boede i en lang årrække. Jeppe Aakjær er sammen med sin hustru begravet i skoven ved Jenle.
I Glyngøre ligger Glyngøre Kulturstation, der er en del af Museum Salling. Her er der udstillinger om, hvordan Limfjorden gennem årtusinder har påvirket de mennesker, der har levet på kanten af den.
Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.
Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.
Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.
Spøttrup Borg er en middelalderborg med så stærke forsvarsværker, at den aldrig er blevet indtaget.
Amtoft, Doverodde, Ejerslev, Mors, Ejsingholm, Ertebølle, Fur, Furs Perle, Gatten, Gedsted, Gistrup, Gjøl, Glenstrup Sø, Helligsø, Hjarbæk, Hostrup, Hvalpsund, Hvidbjerg, Thyholm, Jegindø, Jørsby, Mors, Karby, Mors, Klitgaard, Lendrup, Lihme, Louns, Lundø, Lyby Strand, Lyngs, Løgstør, Nykøbing Mors, Oddesund, Rønbjerg, Selde, Sennels, Sillerslev, Skive, Skyum, Spøttrup, Strandet, Sundby, Mors, Sundsøre, Søndbjerg Strand, Tjele Langsø, Toftum Bjerge, Trend, Tæbring, Mors, Venø, Vester Assels, Vile, Vilsund, Vinderup, Virksund, Øsløs, Østerild