Det lille fiskerleje Virksund ligger lige ved Hjarbæk Fjords udmunding i Lovns Bredning. Det er et smukt og fredeligt område, der er omgivet af uberørt natur – og ikke mindst masser af vand.
Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i flere af de omkringliggende småbyer. Men ellers ligger Virksund blot 18 kilometer fra Limfjordsbyen Skive.
Helt nede i bunden af Hjarbæk Fjord ligger landsbyen Hjarbæk, der har sin egen lille havn, hvor der ligger en del små fartøjer af typen sjægt. Sjægten er et klassisk Limfjordsfartøj, der havde sin storhedstid på fjorden fra 1840’erne og frem til 1920’erne. Den er nærmest et kompromis mellem en robåd og en sejlbåd. På havnen ligger også Hjarbæk Kro, hvor det er muligt at få serveret klassisk kromad.
Det naturskønne og bakkede landskab omkring Virksund er som skabt til vandre- eller cykelture. Det forholdsvis rolige vand i fjorden indbyder til ture i robåd, kano eller kajak. For lystfiskere er der gode muligheder for at få en fisk på krogen langs kysterne, eller i en af de mange åer i nærheden: Simested Å, Karup Å, Skals Å, Trend Å og Lerkenfeldt Å samt i søen Flynder Sø. Der ligger en put and take-sø lidt nordvest for Skals.
Golfspillere kan slå sig løs på flere baner i området. De nærmeste er Hjarbæk Fjord Golfcenter samt golfklubben i Skive.
Virksund har sin egen badestrand. Det er en 20 m bred og 2 km lang sandstrand med småsten. Stranden er meget børnevenlig, da der kun langsomt bliver dybt. Bunden består af sand og sten og vandet er næsten altid klart og rent. Her der gode betingelser for windsurfing - både for nybegyndere og øvede.
Hjarbæk Fjord er udpeget som vildtreservat, og der er gode muligheder for at støde på oddere, sæler, flagermus, fiskehejrer og isfugle. Fjorden og det bakkede landskab blev skabt under den seneste istid, hvor isen og den senere afsmeltning formede Danmark.
Det fredede naturområde Ulbjerg Klint, der er en stejl klint, som fører direkte ned i fjorden, ligger ud for Virksund.
Området har flere gamle herresæder. Staarup Hovedgaard er egnens ældste herregård og her udstilles bl.a. antikviteter og kunst. Ørslev Kloster har egen kirke, park, skove og marker. Lynderupgård ved Hjarbæk Fjord er landets ældste og største herregård i bindingsværk. Herregården Taarupgaard mellem Knudby og Kvols er også et besøg værd. Virksundhøjene ved Lovns Bredning, der er gravhøje fra den tidlige bronzealder, er de flottest placerede gravhøje i området.
Nærliggende Viborg har nordens største granitkirke, Viborg Domkirke, et spændende kunst- og kulturliv, et godt handelsliv samt flere spisesteder
Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.
Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.
Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.
Tæt ved Hobro ligger Verdenskortet en kopi af hele verden i miniudgave med søer, floder, bjergkæder og de fleste landes flag.
Amtoft, Doverodde, Ejerslev, Mors, Ejsingholm, Ertebølle, Fur, Furs Perle, Gatten, Gedsted, Gistrup, Gjøl, Glenstrup Sø, Helligsø, Hjarbæk, Hostrup, Hvalpsund, Hvidbjerg, Thyholm, Jegindø, Jørsby, Mors, Karby, Mors, Klitgaard, Lendrup, Lihme, Louns, Lundø, Lyby Strand, Lyngs, Løgstør, Nykøbing Mors, Oddesund, Rønbjerg, Selde, Sennels, Sillerslev, Skive, Skyum, Spøttrup, Strandet, Sundby, Mors, Sundsøre, Søndbjerg Strand, Tjele Langsø, Toftum Bjerge, Trend, Tæbring, Mors, Venø, Vester Assels, Vile, Vilsund, Vinderup, Virksund, Øsløs, Østerild