Fur er en lille perle Limfjorden. Den lille ø ligger nord for Salling, og der er færgeforbindelse fra Branden. Sejlturen tager blot fem minutter. Lystbådehavnen på Fur ligger lige ved siden af færgehavnen. Det er muligt at købe dagligvarer på Fur, ligesom der er flere spisesteder.
Fur er et godt valg for naturelskere, og fjorden gør, at det er et ideelt område for windsurfere, kajakroere og lystfiskere. Det er muligt at fiske langs kysten hele vejen rundt om øen. På Fur er der også et veludbygget net af stier, som vandrere og cyklister kan benytte sig af.
Der er flere gode badestrande på Fur. Det er typiske Limfjordsstrande, hvor vandet langsomt bliver dybt, og hvor bunden består af sand, sten og tang.
Naturen på Fur er helt speciel. Trods sin beskedne størrelse på blot 22 kvadratkilometer har Fur en række forskellige landsskabstyper. Den nordlige del af øen domineres af en bakkeryg, der går fra øst til vest med stejle skrænter ned mod Limfjorden. Den sydlige del er et fladt sletteland med strandenge, søer og marker. Adskillige gravhøje vidner om, at der har været mennesker på Fur gennem årtusinder.
Det er oplagt at tage på jagt efter fossiler i molergravene på Fur. Man kan gøre det på egen hånd, men øens museum arrangerer jævnligt fossiljagter, hvor man får kyndig vejledning i at flække sten og se om der er noget indeni.
Den største råstofgrav på Fur er Stendalgraven. Den er samtidig den nemmest tilgængelige. Her kan man i de blottede skrænter se vekslende lag af vulkansk aske og moler.
Knudeklinterne, der ligger på nordsiden af øen, er de mest imponerende molerklinter på øen. Her kan man se, hvordan moler og askelag er presset sammen i folder. Fra toppen af klinten er der en forrygende udsigt ud over Livø og Mors.
I et tidligere molerværk på Knuden ligger Fur Bryghus, som har brygget øl siden 2004.
Fur Museum er kendt for sin store udstilling af forsteninger. Det tilbyder aktiviteter, rundvisninger og naturvandringer.
Jesperhus Feriepark på Mors er en populær forlystelsespark med adskillige forlystelser og udendørs og indendørs vandland.
Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.
Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.
Spøttrup Borg er en middelalderborg med så stærke forsvarsværker, at den aldrig er blevet indtaget.
Amtoft, Doverodde, Ejerslev, Mors, Ejsingholm, Ertebølle, Fur, Furs Perle, Gatten, Gedsted, Gistrup, Gjøl, Glenstrup Sø, Helligsø, Hjarbæk, Hostrup, Hvalpsund, Hvidbjerg, Thyholm, Jegindø, Jørsby, Mors, Karby, Mors, Klitgaard, Lendrup, Lihme, Louns, Lundø, Lyby Strand, Lyngs, Løgstør, Nykøbing Mors, Oddesund, Rønbjerg, Selde, Sennels, Sillerslev, Skive, Skyum, Spøttrup, Strandet, Sundby, Mors, Sundsøre, Søndbjerg Strand, Tjele Langsø, Toftum Bjerge, Trend, Tæbring, Mors, Venø, Vester Assels, Vile, Vilsund, Vinderup, Virksund, Øsløs, Østerild