Lige ud til Nissum Bredning ved den lille by Humlum ligger sommerhusområdet Toftum Bjerge. Nissum Bredning er den vestligste del af Limfjorden er lidt mere havagtig end resten af fjorden. Fra de høje kystklinter ved Toftum Bjerge er der en fremragende udsigt over Nissum Bredning og Limfjorden mod Thyborøn, Thy, Thyholm og Oddesundbroen.
Stranden ved Toftum Bjerg er god og børnevenlig, og der er mulighed for at købe dagligvarer i lokalområdet. Fra Humlum er der togforbindelse mod nord til Thisted og mod syd til Struer.
Toftum Bjerge er et fredeligt og naturskønt ferieområde, som appellerer til både børnefamilier, lystfiskere, golfspillere, kajakroere og mennesker, der holder af naturen. Der er flere vandre- og cykelture i området, mens Struer Golfklubs baner ligger ved Humlum.
Lige ud for Toftum Bjerge ligger en lang og børnevenlig badestrand med fint sand samt roligt og lavt vand. På nogle strækninger rejser de høje kystklinter sig lige bag stranden.
Naturen omkring Toftum Bjerge er enestående med sine høje og karakteristiske skrænter ud mod fjorden. Bevoksningen er præget af nærheden til Nissum Bredning og ikke mindst af Vestenvinden. Sydvest for Toftum Bjerge ligger Danmarks største plantage, Klosterheden.
Oplagte udflugtsmål nær Toftum Bjerge er de to hyggelige Limfjordskøbstæder Lemvig og Struer. Begge har en hyggelig midtby og charmerende havneområder. Mod nord ligger Thyholm og den charmerende ø Jegindø, og endnu længere mod nord dukker Thy om med sit særprægede landskab og spændende kystbyer som Agger og Klitmøller. Mod vest ligger Harboøre og Thyborøn.
Øst for Humlum og ud mod Venø Bugt ligger et lille hyggeligt fiskerleje. På den nordvestlige side af Oddesundbroen ligger Formidlingstårnet Oddesund, der fortæller om Oddesunds natur og historie, og inspirerer til udflugter i området.
Ude nær Remmer Strand ligger den historiske Aa-Mølle. Den er noget helt specielt, da møllen - formentlig – er den eneste vandmølle i Nordeuropa, der bruger et intakt “romersk drev” i møllen.
Ved Vemb ligger den velbevarede herregård Nørre Wosborg, der i dag fungerer som hotel, restaurant og ikke mindst som en kulturel dynamo. Herregården er mere end 700 år gammel og ligger omgivet af en voldgrav.
Hjerl Hede Frilandsmuseum ved Vinderup er levende museum, hvor dagliglivet på landet for 150 år siden bliver gjort levende.
Kalkgruberne ved Mønsted er huler, hvor der i mange hundrede år er blevet brudt kalk. I kalkgruberne kan man opleve en labyrint af minegange.
På JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret
Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.
Amtoft, Doverodde, Ejerslev, Mors, Ejsingholm, Ertebølle, Fur, Furs Perle, Gatten, Gedsted, Gistrup, Gjøl, Glenstrup Sø, Helligsø, Hjarbæk, Hostrup, Hvalpsund, Hvidbjerg, Thyholm, Jegindø, Jørsby, Mors, Karby, Mors, Klitgaard, Lendrup, Lihme, Louns, Lundø, Lyby Strand, Lyngs, Løgstør, Nykøbing Mors, Oddesund, Rønbjerg, Selde, Sennels, Sillerslev, Skive, Skyum, Spøttrup, Strandet, Sundby, Mors, Sundsøre, Søndbjerg Strand, Tjele Langsø, Toftum Bjerge, Trend, Tæbring, Mors, Venø, Vester Assels, Vile, Vilsund, Vinderup, Virksund, Øsløs, Østerild