Sandstrand, natur i store mængder, en lille havn og en hyggelig bymidte. Østerby på Læsø har mulighederne, hvad enten ferien skal være aktiv eller afslappet.
Østerby ligger på Læsøs nordøstkyst. Både lystsejlere og fiskerkuttere holder til i havnen, der er centrum for mange af aktiviteterne i byen. Havnen stammer fra 1905 og fiskeriet herfra er koncentreret om jomfruhummer til Læsø Fiskeindustri, der er en af verdens største eksportører af det lille skaldyr. Sommerhusene ligger i naturen med skov og hede omkring Østerby.
Lige ved siden af lystbådehavnen ligger Østerbys badestrand. Den er børnevenlig i vandkanten, men det bliver hurtigt dybt, og den passer bedst til voksne og lidt større børn. Vest for Østerby ligger stranden Hvidebakker, der er en af Læsøs bedste strande. Den er bred, har fint, hvidt sand og er forholdsvis lav et godt stykke ud i vandet. Der er også klitter, hvor man kan søge læ for vinden. Mod øst ligger Danzigmann, der har en meget høj klitrække, og formentlig er den mest forblæste strand på
Læsø, og derfor er bølgerne ofte høje. Den er meget velegnet til vindsurfere.
Naturen omkring Østerby er præget af skovområder med stier og store lyngområder mod øst. Området Danzigmann er et stort, åbent hedeareal med meget høje klitter. Ved Danzigmann ligger sælhunderevet, hvor man kan se sæler. Vest for Østerby ligger Læsø Klitplantage.
Det flade terræn og den overskuelige størrelse betyder, at Læsø er særdeles velegnet til cykelture. Her er mange cykelstier og småveje, hvor man kører i fred. Også for vandrere er Læsø lidt af et slaraffenland. Øen byder på adskillige vandrestier.
Et oplagt sted at besøge på Læsø er Læsø Salt, hvor saltet produceres som i gamle dage, hvor saltholdigt grundvand inddampes på store pander.
Hedvigs Hus er en af de meget karakteristiske ejendomme med bindingsværk af strandingstømmer og et tag, der er fremstillet af tang. I dag er huset ejet af Læsø Museum der har indrettet det, så man får et indblik i dagliglivet i gamle dage på Kattegatøen.
Ved Horneks Odde kan man en af de gamle hummerhytter. Frem til ca. 1950 var der på nordkysten et par håndfulde hytter, der blev brugt som base af fiskere, der fangede sorthummere med tejner. I dag er der kun 2 hytter tilbage, og Læsø Museum har brugsretten til den ene, som det derfor er muligt at besøge.
Læsø er også blevet et hotspot for islandske heste. Der er et par steder, hvor man kan leje en hest og sammen med andre ryttere kan udforske Læsø fra ryggen af en islandsk hest.
Rønnerbussen, der i virkeligheden er en traktor med en overdækket påhængsvogn, kører igennem Danmarks næststørste marskområde, Rønnerne, som jævnligt oversvømmes af Kattegat. Undervejs er guiden klar med fortællinger om Læsøs natur, kultur og historie.
Fårup Sommerland er både et sommerland og et vandland. Fårup er en af landets mest besøgte turistattraktioner og det er ikke tilfældigt. Forlystelserne er i top, og sommerlandet har netop indviet Danmarks største rutsjebane. Trækker vandet er det muligt at dyppe sig i Danmarks største vandland.
Bemærk: Denne attraktion er en del af Sol og Strand+
Bangsbo Fort ligger i 82 meters højde syd for Frederikshavn. Fortet består af et befæstningsanlæg bygget under 2. Verdenskrig. Det blev udbygget af det danske søværn i løbet af Den Kolde Krig.
Ajstrup, Hadsund, Als Odde, Asaa, Bisnap, Hals, Bratten, Dokkedal, Egense, Frederikshavn, Gerå, Hegedal, Hobro, Helberskov, Hou, Lyngså, Læsø, Byrum, Læsø, Nordmarken, Læsø, Vesterø, Læsø, Vesterø Syd, Læsø, Østerby, Mariager, Melholt, Mou, Napstjært, Strandby, Sæby, Voerså, Øster Hurup, Ålbæk, Læsø