Ved Limfjordens munding og på kanten af Vesterhavet ligger den hyggelige ferie- og fiskeriby Thyborøn. Fra Thyborøn er der færgeforbindelse til Agger Tange, der ligger på den nordlige side af fjorden.
Byen har meget at byde på. Her er en stemningsfuld marina, gode indkøbsmuligheder, flere spisesteder samt adskillige attraktioner og muligheder for oplevelser.
Thyborøn er samtidig en levende og driftig by, der huser en af landets største fiskerihavne
En af de mere specielle bygninger i Thyborøn er Sneglehuset, der udendørs er dekoreret med tusindvis af sneglehuse og muslingeskaller. Indvendigt er der en stor udstilling af sneglehuse og flaskeskibe.
Der er flere bunkere på stranden oppe ved Thyborøn by, og langs stranden mod syd ligger de som perler på en snor. Den største koncentration af bunkere langs hele Atlantvolden ligger lige syd for Thyborøn.
Der er gode muligheder for at være aktiv i og omkring Thyborøn. Naturen er som skabt til gå- eller cykelture. Der er mulighed for at komme på “safari” til søs, hvor der er mulighed for at se nærmere på de store søpattedyr som sæler og delfiner, mens lystfiskere kan prøve lykken mellem høfderne
Thyborøn Badestrand er en flot hvid badestrand. Stranden bliver beskyttet af høfder, der mindsker strømmen i vandet og gør den særdeles børnevenlig.
Naturen omkring Thyborøn er præget af både det barske klitlandskab ud mod Vesterhavet, og de mildere strandenge ud mod Limfjorden.
De nærmeste større byer er Lemvig og Struer ved Limfjorden samt handels- og kulturbyen Holstebro inde i landet. Nord for fjorden ligger den charmerende hovedstad i Thy, Thisted, der også er et besøg værd.
En hyggelig oplevelse er at tage en tur med toget. Thyborøn er den ene endestation for den kendte rute mellem Vemb, Lemvig og Thyborøn.
Lemvig Museum fortæller om livet i det vestjyske, oplev bl.a. særudstillinger om En ægte vestjyde.
På JyllandsAkvariet i Thyborøn kommer man tæt på dyrene og kan få lov at give en hånd med, de dage hajer, rokker og fladfisk bliver fodret
Museet i Thyborøn har fokus på 1. Verdenskrig i Nordsøen med hovedvægt på verdenshistoriens største søslag, på Jyllandsslaget, hvor 100.000 mand på 250 tyske og britiske skibe kæmpede om herredømmet til søs i 1916.
Arrild, Ballum, Bjerregård, Blåvand, Blåvand, Ho, Bork Havn, Borris, Bovbjerg, Bredebro, Dejbjerg, Fanø, Ferring, Fjaltring, Fjand, Foldingbro, Grærup, Harboør, Haurvig, Hemmet, Henne, Houstrup, Houvig, Hoven, Hvide Sande, Højer, Jegum, Kibæk, Klegod, Kvie Sø, Kølkær, Lem, Løgumkloster, Lønne, Mosevrå, Møgeltønder, Nr. Lyngvig, Nr. Vium, Nymindegab, Ribe, Ringkøbing, Rudbøl, Rømø , Rømø, Bolilmark, Rømø, Havneby, Rømø, Kongsmark, Rømø, Lakolk, Rømø, Sydøen, Rømø, Toftum, Rømø, Vadehav, Rømø, Vesterhede, Sdr. Felding, Sdr. Nissum, Sjelborg, Skalstrup, Skarrild, Skaven Strand, Skodbjerge, Skærbæk, Starup, Stauning, Sunds, Sædding Strand, Sønder Omme, Søndervig, Thorsminde, Thorsted, Thyborøn, Toftlund, Trans, Ulfborg, Vedersø Klit, Vejers Strand, Vejlby Klit, Vester Husby, Vilslev, Vrist, Årgab