Historien kommer helt tæt på i Foldingbro, der fra 1864 til 1920 var det en af de travleste grænseovergange mellem Danmark og Tyskland. Grænsen løb ved Kongeåen, og Foldingbro ligger lige nord for åen.
Foldingbro ligger midt i den frodige natur i det sydlige Jylland. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i større byer som Brørup, Rødding eller Vejen, der ikke ligger langt væk.
Der er gode muligheder for at være aktiv omkring Folding. Lystfiskere kan forsøge sig ved åen eller i en af områdets put and take-søer. Der er mange afmærkede vandre- og cykelstier, ligesom der er mulighed for at sejle kano eller kajak på Kongeåen. Der ligger flere golfbaner i området.
De bedste strande nær Foldingbro ligger på Rømø, hvor biler er velkomne på stranden. Ellers er der fine badestrande lige nord for Esbjerg ved Sædding og Hjerting.
Lidt nordvest for Foldingbro ligger naturområdet Åtte bjerge. Det er et bakkeområde, der blev dannet efter sidste istid, og hvor der i dag er flere afmærkede vandrestier.
Vadehavet mod vest er et af verdens vigtigste vådområder. Hvert år passerer over 10 millioner fugle forbi Vadehavet, ligesom man i Vadehavet finder landets største bestand af spættet sæl.
Kongeåstien løber langs åen, der tidligere markerede grænsen mellem Danmark og Tyskland. På hjemmesiden www.hergikgraensen.dk er der forslag til ture.
Herregården Sønderskov nordøst for Foldingbro har flere gode udstillinger samt en rigtig god restaurant.
En tur til Mandø er en stor oplevelse. Det er den eneste ø i Danmark, der kun kan nås ved lavvande. Man kan køre i egen bil, eller lade sig transportere i en traktorbus.
Vadehavet nærmest bugner af østers. Du kan finde dem på egen hånd, men det nemmeste er at tage med på en af de mange østerssafarier, der arrangeres i sæsonen, som strækker sig fra oktober april.
En af de mest driftige byer i Jylland, Esbjerg, har et godt handelsliv, museer samt adskillige cafeer og restauranter.
Danmarks ældste by, Ribe, er også indenfor rækkevidde. Den har et historisk centrum, en domkirke og adskillige museer.
Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.
Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus.
Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group.
FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.
Et besøg på Ribe VikingeCenter er en rejse over 1.300 år tilbage i tiden til dengang vikinger herskede i Ripa (Ribe).
Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg er Danmarks museum for havet. Museet arbejder både med kultur- og naturhistorie, og samlingerne spænder fra fiskeredskaber til knogler fra hvaler.
Arrild, Ballum, Bjerregård, Blåvand, Blåvand, Ho, Bork Havn, Borris, Bovbjerg, Bredebro, Dejbjerg, Fanø, Ferring, Fjaltring, Fjand, Foldingbro, Grærup, Harboør, Haurvig, Hemmet, Henne, Houstrup, Houvig, Hoven, Hvide Sande, Højer, Jegum, Kibæk, Klegod, Kvie Sø, Kølkær, Lem, Løgumkloster, Lønne, Mosevrå, Møgeltønder, Nr. Lyngvig, Nr. Vium, Nymindegab, Ribe, Ringkøbing, Rudbøl, Rømø , Rømø, Bolilmark, Rømø, Havneby, Rømø, Kongsmark, Rømø, Lakolk, Rømø, Sydøen, Rømø, Toftum, Rømø, Vadehav, Rømø, Vesterhede, Sdr. Felding, Sdr. Nissum, Sjelborg, Skalstrup, Skarrild, Skaven Strand, Skodbjerge, Skærbæk, Starup, Stauning, Sunds, Sædding Strand, Sønder Omme, Søndervig, Thorsminde, Thorsted, Thyborøn, Toftlund, Trans, Ulfborg, Vedersø Klit, Vejers Strand, Vejlby Klit, Vester Husby, Vilslev, Vrist, Årgab