Lønne ligger lidt syd for Ringkøbing Fjord og med Vesterhavet og de brede strande et par kilometer mod vest. Lønne er omgivet af natur på alle sider: Fjord, hav, et fredet fugleområde samt klit, hede og plantager.
Der er flere spisesteder i området omkring Lønne, mens der er nogle få kilometer ind til indkøbsmulighederne i Nr. Nebel. Men der er også mulighed for at udforske i de lidt større vestjyske byer som Ringkøbing, Skjern og Varde.
Ringkøbing Fjord mod nord og Vesterhavet mod vest gør, at Lønne er et godt sted for alt, der har med vand at gøre. Windsurfere har fine forhold ikke mindst i Ringkøbing Fjord, der er et af de bedste steder at lære at surfe. Vandet er lavt, og vinden som regel lidt mere afdæmpet end ude på Vesterhavet.
Lystfiskere har gode muligheder omkring Lønne. Her er søer og åer, fjord og hav – og er det ikke nok, ligger der en lille håndfuld put and take-søer inden for en beskeden radius. Det er også muligt at komme til havs med en fiskekutter fra Hvide Sande, der ligger 26 kilometer mod nord.
Golfspillere har en del baner at vælge mellem. De nærmeste ligger i Helle og Outrup, men der er også muligheder i Varde og Ølgod.
Den store Blåbjerg Klitplantage, der ligger umiddelbart vest for Lønne har et godt net af stier, der indbyder til lange gå- eller cykelture. Der er også flere udmærkede MTB-spor i plantagen. I alt er der omkring 100 km stier, som går på kryds og tværs i plantagen helt ned til stranden.
Stranden ved Lønne er en typisk bred og børnevenlig vesterhavsstrand med hvidt sand og høje klitter. Her er god plads til hele familiens strandaktiviteter. Det er populært at windsurfe fra stranden og flyve med drage.
Blåbjerg Klitplantage er et stort fredet naturområde med klitter, søer, lyngklædte hedearealer og skov.
Fra Det Blå Bjerg, der stikker 64 meter i vejret, er der en storslået udsigt over Vesterhavet. Tipperhalvøen i den sydlige del af Ringkøbing Fjord er et vigtigt område for tusindvis af fugle. Hele vejen langs Holmsland Klit, der ligger mod nord, er der vand på begge sider og fredede klitarealer.
Mellem klitterne er hedelandskabet præget af lidt spredt skovbevoksning. Trods den barske natur lever der mange planter og dyr i klitterne og på hederne. Lønborg Hede nord for Lønne er hjemsted for et rigt fugle- og planteliv.
Det er muligt at leje en skinnecykel i Nr. Nebel, hvorfra man med familien ombord kan cykle hele vejen til Nymindegab og retur igen.
Hvide Sande er en spændende by at besøge. Byen er vokset op omkring det store sluseanlæg mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, der blev bygget i begyndelsen af 1930’erne. I dag er Hvide Sande en af Danmarks største fiskerihavne.
Og så er der mulighed for at besøge Fiskeriets Hus i Hvide Sande, der er et lokalhistorisk museum med både ferskvands- og saltvandsakvarier. Museet fortæller om Holmsland Klit – både historien, men også nutiden og fremtiden.
Hvide Sande lagde for nylig navn til en krimiserie på tv. Og det fra serien kendte Lyngvig fyr ligger nogle kilometer nord for byen. Det blev bygget i 1906, og er dermed Danmarks nyeste fyrtårn. I dag har det ingen betydning for skibstrafikken, selvom det stadig blinker.
Egnsmuseet Abelines Gård, en velbevaret strandfogedgård fra 1860erne, der ligger naturskønt 7 km syd for Hvide Sande. Her får man et indtryk af, hvordan man levede på egnen i gamle dage.
Ved Nymindegab er den gamle redningsstation omdannet til et museum. 11 km syd for Lønne ligger feriebyen Henne, hvor der findes lysestøberier, glaspustere, ravsliberier, antikvitetsforretninger, restauranter og caféer.
I Bork Vikingehavn bliver historien levende. Vikinger byder velkommen og viser rundt.
Forlystelsesparken Legoland ved Billund er det den største danske turistattraktion udenfor København.
Givskud Zoo er både en zoologisk have og safaripark, hvor man kan komme helt tæt på dyrene i sin bil eller i en safaribus.
Museet Tirpitz ved Blåvand er bygget op omkring en gammel bunker, og har udstilliger om Atlanterhavsmuren, en ravsamling og om livet ved Danmarks vestkyst. Museet er tegnet af den verdensberømte arkitektgruppe BIG – Bjarke Ingels Group.
FLUGT – Refugee Museum of Denmark fortæller den universelle historie om fortæller den universelle historie om at være flygtning. Museet er bygget op om Oksbøl-lejren, der fra 1945-49 husede tusindvis af tyske flygtninge. Museet er tegnet af arkitektgruppen BIG – Bjarke Ingels Group.
Arrild, Ballum, Bjerregård, Blåvand, Blåvand, Ho, Bork Havn, Borris, Bovbjerg, Bredebro, Dejbjerg, Fanø, Ferring, Fjaltring, Fjand, Foldingbro, Grærup, Harboør, Haurvig, Hemmet, Henne, Houstrup, Houvig, Hoven, Hvide Sande, Højer, Jegum, Kibæk, Klegod, Kvie Sø, Kølkær, Lem, Løgumkloster, Lønne, Mosevrå, Møgeltønder, Nr. Lyngvig, Nr. Vium, Nymindegab, Ribe, Ringkøbing, Rudbøl, Rømø , Rømø, Bolilmark, Rømø, Havneby, Rømø, Kongsmark, Rømø, Lakolk, Rømø, Sydøen, Rømø, Toftum, Rømø, Vadehav, Rømø, Vesterhede, Sdr. Felding, Sdr. Nissum, Sjelborg, Skalstrup, Skarrild, Skaven Strand, Skodbjerge, Skærbæk, Starup, Stauning, Sunds, Sædding Strand, Sønder Omme, Søndervig, Thorsminde, Thorsted, Thyborøn, Toftlund, Trans, Ulfborg, Vedersø Klit, Vejers Strand, Vejlby Klit, Vester Husby, Vilslev, Vrist, Årgab