Sommerhuse i Dyreborg

Sommerhus i Dyreborg – ferie med udsigt til det sydfynske øhav

Fra ferieområde Dyreborg ved Dyreborg Vig er der udsigt til det sydfynske øhav. Der er kort afstand til købstaden Faaborg og til attraktionerne på Fyn.

Generelt

Som turist i Dyreborg, der ligger seks kilometer vest for Faaborg, kommer man i godt selskab. H. C. Andersen var angiveligt den første turist i fiskerlejet, da han i august 1830 ankom med båd fra Faaborg. H. C. Andersen plukkede i Dyreborg Skov den buket, der stadig kan ses i H. C. Andersens Hus i Odense. Buketten var til købmandsdatteren Riborg Voigt fra Faaborg, der gemte den hele sit liv.

Havnen ved Dyreborg har fra gammel tid været centrum for det lille fiskersamfund, der ligger ud til Dyreborg Vig. Fiskerne supplerede indtægten fra havet med landbrug, hvor jordlodderne lå bag havnen. Tidligere lagde dampfærgen fra Faaborg til ved Dyreborg, og ad den vej blev der fragtet varer til og fra byen. I dag er fiskeriet en fritidsaktivitet, og mange af de lokale har en jolle i havnen og et par garn i fjorden.

Stranden og naturen

Stranden ved Dyreborg er meget børnevenlig, da vandet er lavt. Selve stranden er ofte belagt med tang. Ved Dyreborgs sommerhusområde, Knold, ligger en sandstrand med dybt vand og en badebro. 

Bag Dyreborg ligger Dyreborg Skov, hvor man – hvis man er heldig – kan se dådyr. Ved Bøjden Nor ligger et fredet naturreservat med et rigt fugleliv. Naturområdet Svanninge Bakker, også kendt som De Fynske Alper, ligger tæt ved Faaborg. Det er et kuperet landskab med en blanding af skov og lyngklædte bakker. Der er et tætvævet net af cykel- og vandrestier i området.

 

Udflugter

Faaborg er en historisk by, der i 1229 var en del af kong Valdemars Sejrs morgengave til sin svigerdatter. Byens vartegn er Faaborg Klokketårn, som er hvad der er tilbage af byens første kirke, Skt. Nikolaj. Kirken var fra ca. 1250, men blev revet ned efter reformationen i 1536 – lige med undtagelse af klokketårnet, der fungerede som sømærke for skibsfarten.

Faaborg har flere museer. Faaborg Museum lægger rum til værker af fynske malere som Peter Hansen, Johannes Larsen, Alhed Larsen, Fritz Syberg og Anna Syberg. En del af Øhavsmuseet i Faaborg er byens gamle arrest, hvor man kommer helt tæt på livet bag tremmer. Fra Faaborg er der færgeforbindelse til Avernakø, Bjørnø, Lyø samt Søby på Ærø.

Normalt er rundkirker noget, der bliver forbundet med Bornholm. Men der er en i Jylland, en på Sjælland og en på Fyn. Den fynske ligger i Horne ikke ret langt fra Dyreborg. Rundkirken er blevet udvidet, så den oprindelige kirkebygning ligger i midten. 

Fra Bøjden er der nem adgang til det sønderjyske. Fra færgehavnen er der i højsæsonen afgang til Fynshavn på Als en gang i timen.

Odense, den fynske hovedstad og Danmarks tredjestørste by, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen.  Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.

Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.

Attraktioner

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

 

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.

Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.

 

CLAY Keramikmuseum Danmark 

Keramikmuseet ved Middelfart er et af de førende museer for keramisk kunst, kunsthåndværk og design i Europa. Her kan man opleve alt fra særudstillinger med eksperimenterende samtidskeramik til historiske udstilling af porcelæn, fajance og stentøj.

 

Egeskov Slot                                                                                           

Slottet, der ligger nord for Svendborg er en af Europas bedst bevarede vandborge. Slottet har noget for hele familien. Her er udstillinger af veteranbiler, en legeskov, en smuk have og en stor labyrint. Grevefamilien, der ejer stedet, bor stadig på slottet, men det er muligt at komme indenfor og gå gennem de imponerende sale.